Boala Alzheimer este cea mai cunoscuta forma de declin mental sau dementa in randul persoanelor in varsta. Potrivit studiilor, in SUA se inregistreaza in prezent peste 5 milioane de cazuri de Alzheimer, fiind a cincea cauza de deces in randul persoanelor peste 65 de ani.

In ce priveste tara noastra, exista 200.000 de cazuri, insa, luand in considerare faptul ca de o persoana bolnava se ocupa 3-4 persoane, putem concluziona ca este perturbata calitatea vietii a aproximativ 1 milion de oameni, scrie Healthy.ro.

Varsta si istoricul familial reprezinta factori de risc, insa specialistii in domeniu considera ca stilul de viata poate avea un rol important in prevenirea acestei boli. Sanatatea creierului si a inimii sunt in stransa legatura, astfel ca sunt recomandate: o dieta alimentara sanatoasa si cat mai exercitii fizice.

Citeste articolul complet pe Healthy.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.