Unitatea aeriana SMURD nu mai este operationala de zece zile pentru ca s-a stricat elicopterul

Unitatea aeriana SMURD a fost inaugurata la sfarsitul lunii noiembrie pentru a deservi tot vestul tarii, inclusiv judetele Arad, Timis, Caras-Severin, Hunedoara, Bihor si Salaj. De zece zile unitatea nu mai poate efectua operatiuni deoarece elicopterul primit de la Ministerul Administratiei si Internelor s-a defectat, relateaza MEDIAFAX.

Elicopterul de tip EC 135 s-a defectat de Anul Nou, in timpul unui zbor de verificare, iar de atunci nu a mai avut nicio interventie. Potrivit reprezentantilor Prefecturii Arad, defectiunea a survenit pe fondul uzurii unei piese.

"S-a constatat o defectiune tehnica, una cauzata de uzura unei piese care a fost comandata intre timp. Sunt asteptati la Arad reprezentantii producatorului elicopterului pentru a face reparatiile necesare. Astfel de situatii sunt inerente, mai ales ca aparatul de zbor nu era unul nou", a declarat purtatorul de cuvant al Prefecturii Arad, Ramona Cretu.

Oficialii locali au spus ca va mai dura cateva zile pana cand elicopterul va fi reparat si va putea sa fie folosit din nou.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.