Un incendiu puternic a izbucnit, luni seara, la Biserica Sfantul Pantelimon din Bucuresti

Incendiul a izbucnit in jurul orei 20 si s-a extins rapid, biserica fiind construita din lemn. ISU Bucuresti a actionat pentru stingerea incendiului cu sase autospeciale cu apa si spuma, doua autoscari mecanice, doua echipaje de descarcerare si unul de prim ajutor.

Stingerea flacarilor s-a desfasurat cu dificultate, iar pompierii nu au putut salva turla bisericii care in cele din urma s-a prabusit. Incendiul a fost stins la 23.25, dupa aproximativ trei ore de interventii, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti, Ovidiu Pana.

Preotii si enoriasii au reusit sa scoata o parte din icoane si podoabe din biserica si nu s-au inregistrat victime. Biserica a suferit insa daune majore. S-a prabusit turla si o data cu ea si candelabrul. Totodata, focul, dar si apa cu care s-a intervenit pentru stingerea flacarilor, au distrus si picturile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.