Membrii Uniunii Studentilor din Romania (USR) spun ca ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, le "calca in picioare drepturile".

Federatiile studentesti au colaborat pentru a elabora Codul Drepturilor si Obligatiilor Studentilor, care se afla de cateva luni in stadiul de proiect pe site-ul Ministerului Educatiei.

Studentii amintesc ca Legea Educatiei precizeaza faptul ca federatiile studentesti propun Codul drepturilor si obligatiilor studentilor, iar Ministerul Educatiei il adopta prin ordin de ministru, fara sa specifice de o implicare a rectorilor. USR acuza acum pe Funeriu ca incalca drepturile studentilor deoarece nu vrea sa ratifice Codul fara acordul rectorilor noi alesi.

"In luna noiembrie, reprezentanti ai ministerului au prezentat o noua forma a Statutului ce exclude o serie de drepturi si e compus in mare parte din articole ce fac trimitere explicita la Legea Educatiei. Acum, ministrul Funeriu declara ca nu vrea sa adopte Statutul Studentului fara acordul rectorilor noi alesi", explica USR in comunicatul publicat pe site-ul uniunii.

"Cum mai poate fi considerat acest statut un statut al studentului, daca el va reprezenta doar ce vor rectorii sa reprezinte?", concluzioneaza studenti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.