Sanatatea incepe cu preventia. Multe boli sau suferinte pot fi evitate daca stim sa le prevenim, daca intelegem de unde pornesc toate relele trupesti.

Astfel este indicat sa urmam cativa pasi de preventie si chiar daca acestia duc la descoperirea unor mici afectiuni, trebuie sa le tratam si cu cat le descoperim mai devreme, cu atat sansele de vindecare a bolii si evitare a complicatiilor sunt mai mari, scrie Healthy.ro.

Iata cateva mici schimbari pe care ar trebui sa le introducem in viata noastra daca nu am facut-o deja pentru a ne intretine sanatatea, un “lux” de care ne bucuram atat noi, cat si cei dragi care depind, intr-un fel sau altul, de noi.

Mergi la analize

Chiar daca nu iti plac acele si ti-e teama sa mergi la analize ori faci parte din grupul de persoane care se tem de rezultate, totusi trebuie sa treci peste toate acestea si sa incepi cat mai repede un program de ingrijire a sanatatii. Ai nevoie sa iti faci analizele de rutin o data pe an (hemoleucograma, o ecografie abdominala totala, analize de biochimie si urina) pentru a vedea daca nu au aparut modificari in starea ta de sanatate. Nu uita si de consultul anual la ginecolog: palparea sanilor, analiza secretiilor si testul Babes-Papanicolau.

Mergi la medic de fiecare data cand observi simptome anormale

Daca aceste simptome nu sunt de foarte mare intensitate si sunt rare, poate le poti neglija. Dar durerile frecvente, chiar si durerile de cap, caderea parului, modificari la nivelul pielii, cresterea unor alunite, intarzierea ciclului menstrual sau alte modificari ale menstruatiei, intolerante alimentare, ameteli si orice alta simptomatologie care va ridica semne de intrebare trebuie investigata. Daca se dovedeste a nu fi ceva grav, cu atat mai mult, insa nu merita sa riscati, caci daca va pierdeti sanatatea, va pierdeti si restul dorintelor pe care nu le mai puteti implini...

Citeste si despre alte schimbari pentru a deveni mai sanatos pe Healthy.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.