100 de turisti ramasi blocati in varful Muntelui Mic ar putea fi fortati sa-si abandoneze masinile pana la primavara.

Turistii au urcat cu masinile in statiunea din Caras Severin, o parte din ei veniti pentru Sarbatorile de Iarna. Din cauza zapezii nu mai pot cobora pe acelasi drum, relateaza evz.ro.

„A nins peste noapte, cam 20 de centimetri. In prezent stratul de zapada are 40 de centmetri la Muntele Mic”, a declarat Coco Galescu, aflat in prezent pe Muntele Mic unde a venit cu o grupa de copii sa-i invete sa schieze.

In momentul de fata sunt blocate 28 de masini pe drumul acoperit de un strat de zapada de 40 de centimetri. Singura optiune pentru turisti ar putea fi sa coboare cu telescaunul si sa-si abandoneze vehiculele. Reprezentantii de la Salvamont explica si ei ca turistii nu au tinut cont de restrictiile de circulatie si au ramas blocati pe munte.

„Oamenii nu sunt in niciun pericol, sunt in hoteluri, in pensiuni. Ei nu au respectat niste semne de circulatie. De la telescaunul de jos, drumul este inchis, iarna. Acele persoane au urcat cu masinile pana sus”, a declarat Valentin Balaban, seful Serviciului Salvamont carasean.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.