Gradul de ocupare in principalele statiuni montane romanesti in perioada sarbatorilor de iarna a fost de aproape 83%, varful fiind atins de Revelion.

De Revelion gradul de ocupare al statiunilor montane era de 95%, potrivit datelor asociatiilor profesionale din turism transmise Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Cel mai mare grad de ocupare in perioada sarbatorilor, in jur de 92%, a fost inregistrat in Bucovina turistica (judetul Suceava). Urmeaza statiunile de pe Valea Prahovei (judetele Brasov si Prahova), unde s-au ocupat 90% din cele peste 30.000 de locuri de cazare.

De asemenea, traficul auto inregistrat pe Valea Prahovei a fost de aproape 90.000 de masini, potrivit datelor Inspectoratului General al Politiei Romane.

„Investitiile masive derulate de minister in infrastructura turistica isi arata roadele. Sa dau doar exemplul Poienii Brasov: cum ar fi aratat aceasta statiune de sarbatori in lipsa zapezii daca Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului nu ar fi investit in instalatiile de inzapezire artificiala de pe partii? Numarul mare al celor care au umplut Poiana Brasov de sarbatori, si asta in ciuda preturilor deloc mici pentru cazare practicate de privati, este dovada clara ca strategia ministerului de a investi in dezvoltarea infrastructurii este ceea ce asteapta turistii“, a precizat ministrul Turismului, Elena Udrea in comunicatul eliberat de MDRT.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.