Bucuresti s-a clasat pe locul doi intr-un top al celor mai "cool" orase in care sa mergi la studii. Printre factorii care s-au avut in vedere se numara pretul mancarii, cazarii, bauturii si al transportului.
Site-ul slate.fr s-a hotarat sa faca un top al celor mai cool orase europene pentru studenti. O parte din motivatia oferita de site a fost ca majoritatea clasamentelor celor mai locuibile orase nu au in vedere factori care sa-i intereseze pe studenti.

Bucuresti a reusit sa se claseze pe locul al doilea in topul de 25 de orase "cool", pe primul loc aflandu-se capitala portugheza Lisabona.

Pentru a realiza indexul, au fost luate in considerare 11 variabile printre care pretul mediu al unei halbe de bere, calitatea transportului in comun nocturn, pretul cazarii si al mancarii si procentul de populatie format din studenti (in cazul Bucurestiului fiind vorba de 24,1%).

Orasele scandinave care de obicei se claseaza pe primele locuri in topurile privind cele mai curate sau locuibile orase, ajung de data aceasta pe ultimele locuri in materie de preferinte ale studentilor. Principalele motive sunt preturile foarte mari (o bere costa 7 euro in Oslo) si numarul de studenti foarte mic (doar 2,7% dintre locuitori in cazul orasului Helsinki).

Citeste si Cum a reusit Romania sa fie cool?



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.