Ministerul Dezvoltarii Regionale si al Turismului (MDRT) va demola aproximativ 100 de cladiri construite ilegal in statiunile turistice, cele mai multe dintre acestea fiind pe litoral.

Dupa litoral urmeaza Baile Herculane in topul statiunilor cu cele mai multe constructii ilegale, a declarat Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al institutiei, pentru MEDIAFAX.

"Sunt doua categorii de cladiri care vor fi demolate: cele ridicate fara autorizatie de construire si cladirile construite cu autorizatii emise ilegal. Primariile au dat in unele cazuri autorizatii ignorand planurile urbanistice zonale (PUZ) sau pe baza unor PUZ-uri ilegale, care nu au obtinut toate autorizatiile, cum este cazul celui din statiunea Mamaia", a spus Oprea, referindu-se la Hotelul Histria a carui demolare a fost reluata astazi.

In cazul in care o cladire a fost construita ilegal, proprietarul primeste initial somatii pentru a o demola singur. Daca acest lucru nu se intampla, constructia va fi demolata de MDRT, din fonduri proprii. Operatiunile de demolare vor costa 500-600.000 de lei.

"Numarul cladirilor care vor fi demolate ar putea creste pentru ca angajatii Inspectoratului de Stat in Constructii continua sa verifice documentatiile constructiilor din statiuni. Noi facem treaba autoritatilor publice locale, pentru ca ele ar fi trebuit sa demoleze aceste constructii, dar nu au facut acest lucru", a adaugat oficialul MDRT.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.