Noul rector al Universitatii Bucuresti, Mircea Dumitru, este de parere ca intrarea la facultatea ar trebui sa fie mai dificila.

Intr-un interviu pentru hotnews.ro, rectorul a precizat ca introducerea testelor este o posibilitate pe care "si Ministerul Educatiei a anuntat ca o va pune in discutie, probabil dupa ce se vor fi desemnat prin vot rectorii universitatilor din Romania".

Mircea Dumitu a tinut totusi sa precizeze ca o asemenea decizie nu tine de competenta sau autoritatea rectorului universitatii din Bucuresti. Insa subiectul sigur va genera o discuti "aprinsa" cu reprezentantii Ministerului Educatiei si rectorii universitatilor din Romania.

El considera ca universitatile puternice din Romania vor fi de acord sa isi selecteze studentii dupa propriile criterii de admitere. Noile examene de admitere insa nu vor fi intra in practica universitatilor de admitere prea curand.

Intrrebat daca in noul an universitar 2012 - 2013, absolventii de liceu se pot astepta la examene de admitere pentru intrare in facultati, Mircea Dumitru a raspuns: "Nu, nu cred lucrul asta. Cred ca discutia va fi foarte aprinsa, va fi si temerea din aceste universitati foarte bune ca isi vor pierde studentii. Avem nevoie de studenti pentru a supravietui si financiar, trebuie sa spunem asta foarte sincer. Insa cred ca aceste universitati cand vor avea de ales, de cumpanit intre numar si calitate, pana la urma vor alege calitatea."

Citeste si topul universitatilor din Romania


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.