Oprescu negociaza cu sindicalistii in legatura cu salariile compensatorii acordate celor peste 2000 de angajati RADET, in curs de disponibilizare.

Pana in 2014, la regia bucuresteana trebuie sa ramana 2.500 de angajati, din 4.430. Potrivit unor surse municipale, primarul a discutat deja cu liderii de sindicat si au cazut de comun acord ce pachete compensatorii vor primii concediatii, conform evz.ro.

Proiectul discutat cu sindicalistii pe baza caruia se vor face disponibilizarile se numeste "Planul Social Intern" si prevede urmatoarele:

- Cei care vor accepta de buna voie sa fie disponobilizati, vor primi in plus patru salarii compensatorii lunare.

- Concedierile celor dispusi se vor implementa doar dupa ce se epuizeaza toate variantele posibile: recalificare, redistribuire pe post.

- Pensionarii la limita de varsta, persoanele cu handicap ce se pot pensiona, dar si barbatii cu varsta intre 59 si 64 de ani si femeile care au intre 54 si 59 de ani, sunt trecuti primii pe lista celor care ar putea pleca din Regie.

- Angajatii care vor ramane in companie vor primi 10% din actiunile Regiei

Primarul general a mai convenit cu liderii de sindicat sa se infiinteze o firma se prestari servicii unde vor putea fi angajati cei disponibilizati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.