Peste 5.000 de caini si pisici fara stapan din Romania au fost sterilizati in cadrul programului Stray Animal Care (SAC).

Sterilizarile au fost realizate de medicii veterinari ai Fundatiei VIER PFOTEN Romania pe parcursul anului 2011. Cele doua echipe mobile ale VIER PFOTEN, compuse din medici, prinzatori si personal auxiliar, au desfasurat campaniile de sterilizare la solicitarea primariilor, in baza unui protocol semnat de ambele parti.

Potrivit acestui protocol, VIER PFOTEN se angajeaza sa sterilizeze gratuit cainii si pisicile fara stapan, iar municipalitatea garanteaza faptul ca angajatii, contractorii si subcontractorii sai nu vor initia actiuni de ucidere, maltratare sau otravire a acestora, informeaza MEDIAFAX.

Campaniile de sterilizare s-au derulat in 15 orase si localitati, intre care Bucuresti, Comanesti (judetul Botosani), Baile Govora (Ramnicu Valcea), Dej (judetul Cluj), Calafat (judetul Dolj), Otelul Rosu (judetul Caras-Severin), Tulcea (judetul Tulcea) si Mangalia (judetul Constanta).

Din totalul de 5.122 de sterilizari, cele mai multe interventii au avut loc in Bucuresti (1.082), Mangalia (772) si Comanesti (622). In cadrul programului, animalele au fost prinse, sterilizate, marcate cu crotaliu, deparazitate si vaccinate, iar, dupa perioada postoperatorie, returnate in locul din care au fost luate.

Citeste si:
FOTO Mai mulți câini au fost otrăviți și aruncați la marginea unei...
Imagini revoltătoare în Gorj!...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.