Inspectoratul General al Politiei de Frontiera (IGPF) informeaza ca in 2011 nfractiunile de contrabanda si frauda vamala au crescut cu aproximativ 85 la suta.

In perioada ianuarie - noiembrie 2011, politistii de frontiera au constatat, in zona de competenta, 22.992 fapte ilegale, dintre acestea 8.434 fapte au fost de natura penala (infractiuni) si 14.558 fapte de natura contraventionala, cuantumul amenzilor aplicate fiind in valoare de 4.025.412 lei.

"Fata de perioada similara a anului trecut, in acest an se constata o crestere a infractiunilor constatate de politistii de frontiera cu aproximativ 14,5%. Astfel, se constata cresterea, in acest an, a infractiunilor de contrabanda si frauda vamala constatate de politistii de frontiera, cu aproximativ 85%, o crestere cu 83,5% a infractiunilor de natura economico-financiara si o crestere cu aproximativ 32% a infractiunilor de trecere sau tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat", precizeaza IGPF intr-un comunicat pe site-ul institutiei.

Granita cu Ucraina este cea mai activa frontiera din punct de vedere infractional cu 1.857 de fapte ilegale. Urmeaza granita cu Ungaria, cu 1.660 fapte si frontiera cu Republica Moldova, cu 1.373 fapte.

Din punct de vedere al cetateniei, persoanele care au comis infractiuni si care s-au ales cu dosare penale intocmite de politistii de frontiera au fost atat romani cat si straini, dintre acestia, cei mai multi provenind din Republica Moldova, Algeria, Ucraina, Bulgaria etc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.