Guvernul aloca primariilor, pe final de an, inca 27 milioane lei pe infrastructura si baze sportive.

Guvernul a alocat, joi, o noua transa de bani catre primarii, de peste 27 milioane lei, dupa ce in urma cu o saptamana a acordat autoritatilor locale alte 80 milioane lei, reprezentand sume defalcate din taxa pe valoarea adaugata.

Incepand cu 2009, Guvernul a suplimentat din Fondul de rezerva bugetara, prin mai multe hotarari, sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, iar banii au fost alocati mai multor primarii, preponderent de la PDL, pentru finantarea unor cheltuieli curente si de capital, relateaza MEDIAFAX.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat atunci ca este "anormal" ca "milioane de romani" sa aiba de suferit in urma alocarii de bani din fondul de rezerva al Guvernului pentru ca au "vina" de a trai in localitati conduse de primari de alta culoare politica decat cea "agreata" de Executiv.

Noua suplimentare de 27 de milioane de lei acordata joi va fi valorificata prin Programul de dezvoltare a infrastructurii si a unor baze sportive din mediul rural.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.