40 de centre specializate vor fi deschise in februarie 2012 pentru a oferi copiilor autisti servicii gratuite de consiliere si terapie.

Centrele vor fi deschise in luna februarie, in Bucuresti si alte 35 de judete, in cadrul unui proiect european. Centrele destinate tratarii persoanelor cu tulburare din spectrul autist (TSA) au fost infiintate de Fundatia Romanian Angel Appeal, in parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale prin proiectul strategic "Si ei trebuie sa aiba o sansa!".

Capitala va avea cinci astfel de centre. Serviciile oferite vor fi gratuite, copiii diagnosticati cu autism si deferiti acestor centre vor beneficia de terapie de recuperare gratuita, iar ingrijitorii acestora vor primi consiliere, relateaza MEDIAFAX.

"Centrele vor fi deservite de psihologi cu experienta in lucrul cu persoanele cu TSA si instruiti in terapii cognitiv-comportamentale in cadrul cursurilor organizate de Fundatia Romanian Angel Appeal si Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania. Pe langa infiintarea acestor centre, in cadrul proiectului au fost formati deja 480 de profesionisti in terapii de recuperare individualizata pentru persoanele cu autism si inca cel putin 100 vor mai beneficia de formare gratuita, in sesiunea de curs din luna ianuarie 2012", se arata in comunicatul care anunta proiectul.

Publicul va fi informat de infiitnarea centrelor si importanta lor printr-o campanie de informare demarata in luna aprilie. Proiectul beneficiaza de cofinantare din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, "Investeste in oameni!".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.