Guvernul a decis ca Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) poate atrage capital privat, inclusiv prin concesiune de lucrari publice, pentru a construi locuinte cu chirie.

Decizia a fost luata in urma modificarilor si completarilor la Legea nr. 152/1998 privind infiintarea Agentiei Nationale pentru Locuinte si a aprobarii Programului "Constructia de locuinte cu chirie, realizate prin atragerea capitalului privat", informeaza evz.ro.

ANL va primi de la stat gratuit terenuri destinate construirii acestor locuinte. Locuintele in sine vor fi realizate prin incheierea contractelor de concesiune lucrari publice, administrate de ANL. Contractele de concesiune vor fi finantate prin investitori privati, care vor profita apoi de o cota-parte din chiriile incasate.

ANL se mai face responsabila sa realizeze catre investitori plati unitare periodice din surse de la Bugetul de stat. Locuintele vor fi exploatate de catre agentii economici, conform contractelor de concesiune incheiate.

Chiria practicata pentru locuinte, repartizate beneficiarilor pe baza de dosar, va fi calculata in functie de urmatoarele elemente: amortizare imobil pe o perioada de 60 de ani, administrare imobil, impozit cladire si asigurare locuinta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.