Sindicalistii din industria transporturilor avertizeaza ca lucratorii CFR ar putea sa intre in greva din cauza permiselor de calatorie

Salariatii feroviari sunt nemultumiti de diminuarea numarului permiselor de calatorie, restrictionate la 3 drumuri dus-intors sau 6 calatorii simple, reglementare impusa prin Legea nr. 283/14 decembrie 2011.

Astfel, Federatia Nationala a Sindicatelor din Transporturi FNST ''ELCATEL'' avertizeaza ca acestia ar putea refuza sa mearga la munca in viitorul apropiat, relateaza evz.ro.

''Din cauza limitarilor impuse de lege, emitentul documentelor de transport - respectiv SNTFC CFR Calatori - va inregistra pierderi de circa 130 milioane lei pe anul 2011. Daca la finalul lui 2010 au fost emise autorizatii de calatorie in interesul serviciului si permise de calatorie doar pentru clasa a II-a, pentru anul 2011 emiterea autorizatiilor de calatorie pentru personalul feroviar nu mai are niciun cadru legal'', a declarat - in comunicatul citat - Ionel Socaciu, presedintele FNST 'ELCATEL'.

Conducerea sindicatului le solicita, totodata, celor in drept sa modifice prevederile legale mentionate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.