Spitalul "Marie Curie" a fost reclamat Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) pentru discriminarea copiilor romi.

Organizatiile Romani Criss si ECPI – Centrul Euroregional pentru Initiative Publice au facut o reclamatie oficiala la CNCD, cerand constatarea si sanctionarea faptei de discriminare.

Organizatiile semnatare prezinta ca dovezi documentarile facute la mai multe spitale din Capitala. In cazul spitalului Marie Curie s-a precizat ca exista saloane segregate cu copii romi.

"Este vorba despre segregarea copiilor romi fata de copiii majoritari prin asezarea lor in saloane separate. Este pentru prima data cand informatii despre astfel de practici in spitalele din Romania s-au putut concretiza intr-o plangere catre autoritati", se arata in comunicatul citat de MEDIAFAX.

Oana Mihalache, reprezentanta Romani Criss, subliniaza ca „denigrarea si excluderea micutilor pacienti doar pentru ca sunt de etnie roma nu face decat sa adauge si mai multa suferinta si nemultumire”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.