Trei supermarket-uri din Cluj Napoca au fost amendate de Oficiul Judetean pentro Protectia Consumatorilor (OJPC) pentru ca au repus in vanzare carne expirata.

Ofiteri ai OJPC au organizat inspectii la prima ora a diminetii, sau la ultima ora din ziua de lucru, pentru a lua prin surprindere administratia supermarketurilor, relateaza evz.ro.

La hipermarketul Real din Cluj-Napoca, produsele din lada frigorifica speciala pentru carne expirata au disparut a doua zi de dimineata. Inspectorii au verificat combinele frigorifice duminica dimineata si a doua zi (adica luni, 19 decembrie) si au tras concluzia ca produsele au fost repuse in vanzare.

In cazul inspectie de marti, 20 decembrie, la supermarketul Billa, angajatii au fost prinsi in flagrant in timp ce redatau produsele cu alta data de expirare. Inspectorul șef al OPC Cluj, Mircea Radu, spune ca la Billa au fost descoperite caserole goale de carne in timp ce produsele nu erau niciunde.

La Cora, unde inspectorii au sosit marti seara, in jurul orei 21, exista suspiciunea ca 50 de kilograme de carne au fost repuse in consum. Mircea Radu, inspectorul sef al OPC Cluj, spune ca inspectorii au fotografiat toate produsele care urmau sa expire astfel incat sa nu existe suspiciunea unor controale inventate.

Pentru neregulile constatate, cele trei lanturi de retail au primit amenzile maxime prevazute de lege, in valoare de 30.000 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.