Politia si procurorii DIICOT efectueaza in aceasta dimineata peste 100 de perchezitii in 11 judete cu scopul de a destructura 7 grupari de contrabandisti.

Politisti din cadrul Biroul de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Alba Iulia si procurori Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (UIICOT) - Biroul Teritorial Hunedoara desfasoara, in aceasta dimineata, 106 perchezitii domiciliare pe raza a 11 judete.

Actiunea vizeaza destructurarea a sapte grupari infractional organizate, specializate in contrabanda tigari, alcool si cafea din Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Ungaria si Turcia, precum si comercializarea ilegala a acestora.

La actiune participa peste 600 de politisti din cadrul B.C.C.O. si a structurilor de combatere a criminalitatii organizate din judetele vizate, precum si luptatori de interventie rapida. In cauza s-a beneficiat de suportul operativ al Directiei Operatiuni Speciale – I.G.P.R..

Fata de 107 suspecti, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus inceperea urmaririi penale pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda, evaziune fiscala si constituire a unui grup infractional organizat. Prejudiciul estimat este de aproximativ 2,5 milioane de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.