Politia Romana a anuntat ca numarul persoanelor decedate in accidente de circulatie a scazut cu 16,3%, fata de anul trecut.

Atat numarul accidentelor, cat si numarul victimelor decedate in urma acestor accidente au scazut. Au fost inregistrate 8.742 de accidente, cu 112 mai putine cazuri fata de anul trecut. Iar cel al persoanelor decedate a scazut cu 16,3%, fiind 1.892 inregistrate in acest an, cu 368 mai putine fata de anul trecut, relateaza evz.ro.

In schimb numarul persoanelor ranite grav a avut o crestere usoara de aproximativ 1,4%, fiind inregistrate 8.252 de persoane ranite grav, cu 127 mai multe fata de anul trecut. Totusi, conform datelor, dintre toate tarile membre ale Uniunii Europene, in Romania a scazut cel mai mult numarul persoanelor decedate in urma accidentelor rutiere.

„Stategia europeana de siguranța rutiera prevede ca pentru perioada 2011-2020, fiecare stat membru trebuie sa reduca numarul de persoane decedate in urma accidentelor rutiere cu 50%”, mai precizeaza Poliția Romana.

Principalele cauze pentru accidentele rutiere, conform statisticilor intocmite de Politie, sunt viteza neadaptata la conditiile meteo, de drum sau de trafic, urmata de traversarile neregulamentare ale pietonilor si neacordarea prioritatii pietonilor angajati in traversare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.