Consiliul Reprezentantilor Unionali (CRU) al UDMR a adoptat, sambata, la Sfantu Gheorghe, o strategie intitulata "Parteneriat pentru viitorul maghiarimii", care include masuri de stimulare a cresterii natalitatii.

In documentul intitulat "Parteneriat pentru viitorul maghiarimii" se arata ca tendinta de scadere a populatiei, demonstrata de rezultatele partiale ale recensamantului facut in toamna acestui an, duce la necesitatea elaborarii unui sistem eficient de sprijinire a familiei.

"Statul trebuie sa recunoasca faptul ca asumarea cresterii unui copil este o povara suplimentara pentru familie si trebuie sa accepte ca cresterea natalitatii poate sta la baza unei dezvoltari economice durabile. Uniunea Democrata Maghiara din Romania doreste sa adopte o atitudine mai ferma ca oricand in aceasta chestiune, asumandu-si rolul de initiator in realizarea unei colaborari cu larga participare sociala", se subliniaza in strategia prezentata sambata, citeaza MEDIAFAX.

Strategia vizeaza sprijinirea familiei de catre comunitatile locale si dezvoltarea unui pachet de masuri legislative si guvernamentale pentru sprijinirea familiilor si motivarea asumarii cresterii copiilor.

Astfel, incepand cu 2012, UDMR, in colaborare cu organizatiile civice, de tineret si cu Biserica, va lansa programul "Comunitatea in sprijinul familiei", derulat prin autoritatile locale si finantat din bugetul local.

Astfel, reprezentanti ai autoritatilor locale care si-au castigat mandatul cu sprijinul UDMR vor pune in aplicare masurile prevazute in acest program: vor asigura participarea la invatamantul obligatoriu a unui numar cat mai mare de copii, vor organiza activitati de prevenire a abandonului scolar, educarea copiilor cu nevoi speciale, vor asigura sprijin cultivarii talentelor, vor facilita accesul si deplasarea pentru copiii cu deficiente locomotorii si vor cuprinde in bugetele locale bani pentru programele de sprijinire a familiei si de motivare a asumarii cresterii copiilor.

De asemenea, UDMR va decerna in fiecare an, la 15 mai, Ziua Internationala a Familiei, distinctia "Comunitatea in sprijinul familiei" acelor administratii locale care s-au implicat in aceste proiecte.

Citeste si:
Parlamentul se întrunește pentru învestirea Guvernului Ciolacu....
Parlamentul se întrunește...

Potrivit reprezentantilor UDMR, scopul acestui pachet de masuri este de a stimula simultan atat cresterea copiilor, cat si ocuparea fortei de munca, prin promovarea reocuparii locurilor de munca de catre femei, incurajarea mamelor cu copii mici de a lucra cu program redus, incurajarea unei politici fiscale permisive pentru familiile cu copii, dezvoltarea retelelor existente de sprijin social pentru familiile cu copii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.