Proiectul este gata in proportie de 98% dar de astazi soferii au liber pe cel mai nou tronson de autostrada functional din Romania.

Premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor Anca Boagiu vor fi prezenti astazi la festivatatea de inaugurare a tronsonului de 32,2 kilometri, relateaza money.ro.

Proiectul trebuia sa debuteze in ianuarie 2009, insa abia in luna iulie a aceluiasi an s-a deschis santierul. Lucrarile au avansat foarte incet in primii ani. In vara 2010 de exemplu, doar 29% din cei 32 de kilometri erau finalizati.

In octombrie 2010, constructorii au anuntat ca sisteaza lucrarile din cauza problemelor financiare. Mai exact, reprezentantii firmelor constructoare au spus ca suspenda proiectul pana cand primesc banii de la Ministerul Transporturilor, relateaza Adevarul.

Lucrarile au fost insa reluate si in 2011 s-a lucrat cel mai mult.

Constructia autostrazii a fost marcata si de evenimente mai putin obisnuite, cum ar fi faptul ca in luna mai, muncitorii care lucrau pe santierul viitoarei autostrazi au alertat autoritatile, solicitand interventia echipelor pirotehnice din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU), dupa ce au descoperit patru bombe, in timpul sapaturilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.