Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la Cotroceni, ca in CSAT s-a discutat despre restructurarea MAI, mentionand ca disponibilizarile la aceasta institutie vor continua si precizand ca cele care s-au facut pana acum nu au afectat capacitatea operativa a Ministerului.

"S-a facut o analiza legata de procesul de restructurare a Ministerului Administratiei si Internelor. Acest proces a inclus desfiintarea a 35.056 de posturi care erau neocupate, dar generau finantare de fond de salarii. In acelasi timp, au fost disponibilizati 9.330 de angajati, in urma selectiei facute de Ministerul de Interne - si acest proces va continua. Toate elementele care au fost prezentate arata ca nu a fost diminuata cu nimic capacitatea operativa a Ministerului de Interne, fie ca vorbim de Politie, jandarmi, pompieri sau alte structuri ale MAI", a spus Basescu, potrivit MEDIAFAX.

  • Disponibilizarile la MAI vor continua

Intrebat care este numarul persoanelor care vor mai fi disponibilizate si daca s-a stabilit si un termen-limita pana la care sa se incheie restructurarea, seful statului a spus: "Doamna, stiu ca aveti nevoie de un titlu in seara asta pe toate televiziunile. Ce va pot spune este ca procesul poate merge inainte dupa ce se aproba Statutul Politistului, pentru ca se intentioneaza crearea conditiilor pentru transferul unor activitati ale politiei catre administratiile locale - ordinea publica, spre exemplu - si trebuie sa lucram putin la ajustarea Statutului Politistului".
Retail jobs

Presedintele a spus ca planul de disponibilizari pentru 2011 avea in vedere 10.000 de persoane, iar pana la ora sedintei CSAT de joi fusesera disponibilizate 9.330 de persoane, ceea ce inseamna ca pana la finele anului este foarte posibil sa se atinga obiectivul propus.

"Cred ca pana la sfarsitul anului, pana la 31 decembrie, s-ar putea sa fie chiar pe cifra acest proces de restructurare, si el va continua si prin prisma aplicarii reglementarii «la sapte persoane care pleaca, doar una poate fi angajata» - sigur, avand in vedere necesitatea mentinerii integrale a capacitatii operative a Jandarmeriei si a Politiei", a spus seful statului.

  • "Traditia familiei"

Totodata, intrebat despre faptul ca luna trecuta spunea ca restructurarile din MAI s-au facut pana la acea data cu interese de familie, el afirmat: "Da. Ministrul m-a convins ca presa nu avea dreptate. Deci, ministrul m-a convins ca presa nu avea dreptate atunci cand spunea ca s-au mentinut familiile si... Cei care, daca din familie sunt din tata in fiu politist, daca fiica unui politist a facut Academia, nu poti s-o dai afara doar fiindca este fiica unui politist si urmeaza traditia familiei".
Citeste si:
Tanczos: Fondul de salarii e asigurat la Poșta Română; e un plan de...
Tanczos: Fondul de salarii e...

El a mai precizat ca la MAI va fi un proces normal de restructurare. "Cred ca sunt niste detalii care tin de specialistii din Ministerul de Interne; ei stiu unde au excedente, unde au personal insuficient. Deci nu as putea sa va spun din ce birou sau din ce activitate vor fi reduse persoane. (...)", a spus presedintele.

Intrebat daca restructurarile vor fi facute pe criterii de performanta, presedintele a spus: "Si daca s-ar face pe alte criterii, tot n-ar declara cineva ca e pe alte criterii. (...) Eu sper ca va fi pe criterii de performanta, asa cum am fost informat astazi".

Restructurarea va merge inainte dupa ce va fi adoptat Statutul Politistului, adaugand ca unele structuri vor fi transferate catre autoritatile locale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.