Metrorex semneaza astazi contractul de consultanta pentru extinderea retelei sale de transport pana la aeroportul Henri Coanda.

Semnarea contractului de consultanta si supervizare a lucrarilor este doar primul pas in procesul de realizare a liniei de metrou pana la aeroport. Conform proiectului, linia va porni de la statia 1 Mai si va urma traseul Piata Presei Libere - Aeroportul Aurel Vlaicu, Baneasa - strada Privighetorilor - aeroportul Henri Coanda.

Traseul insa nu va functiona mai devreme de anul 2018 si va necesita o investitie de un miliard de euro.

Initial, linia de metrou de la Otopeni trebuia sa ajunga pana la Piata Victoriei si sa aiba 20 de statii, dar traseul a fost scurtat pana la noua statii pentru reducerea costurilor de extindere a tunelurilor, relateaza realitatea.net.

Dupa semnarea contractului cu consultantul, urmatorul pas pentru Metrorex pentru implementarea proiectului va fi organizarea unei licitatii desemnarea constructorului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.