Ministerul Sanatatii a publicat un avertisment pe site-ul institutiei impotriva agentilor pentru reforma sanatatii.

Ministerul s-a autosesizat cu privire la aparitia acestor firme, care promit castiguri importante din strangerea de adeziuni la viitoarele case private de asigurari de sanatate.

„In ultimele zile a aparut un fenomen ingrijorator care se dezvolta la limita legii si care prevede un sistem piramidal de colectare a unor adeziuni pentru viitoarele case private de asigurari de sanatate”, explica Ritli Ladislau, ministrul Sanatatii, in comunicatul publicat pe Internet.

Asiguratii trebuie sa stie ca aceste firme care au aparut recent pe piata nu sunt autorizate, tabelele pe care le intocmesc cu date personale ale cetatenilor sunt lipsite de valoare juridica. Mai mult, reprezinta un risc sa prezinti date personale unor persoane necunoscute.

„Vreau sa trag un semnal de alarma si sa subliniez ca, deocamdata, legislatia privind asigurarile de sanatate este neschimbata. Orice modificare operata va fi facuta publica de catre autoritati, astfel incat cetatenii sa cunosca exact si corect modul in care pot accesa sistemul de asigurari private de sanatate”, a concluzionat Ladislau.

Noul proiect de lege privind reforma in Sanatate care prevede si implicarea caselor de asigurari private este momentan in lucru. Atunci cand acesta va fi finalizat, iar sistemul de asigurari de sanatate private conturat, Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate il vor pune in dezbatere publica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.