In ciuda crizei prin care trece inca Romania, tot mai multe companii acorda angajatilor bonusuri cu ocazia sarbatorilor de iarna.

  • PwC : Valoarea primelor de sarbatorile variaza intre 50 si 150 euro
"In mod obisnuit, companiile ofera prime in bani sau cadouri (pentru angajati si/sau pentru copiii angajatilor) cu ocazia sarbatorilor de sfarsit de an", a declarat Nicoleta Dumitru, Senior Consultant, PwC Romania, Servicii de Consultanta in Resurse Umane.

Potrivit studiului salarial si de beneficii PayWell, derulat de PwC in anul 2011, 37% dintre companiile participante ofera astfel de recompense angajatilor proprii. Procentul este usor mai ridicat comparativ cu anul 2010, cand 33% dintre companiile participante la studiul PwC ofereau prime cu ocazia sarbatorilor de iarna, conform Wall-Street.ro.

  • Consulteam : Bonusuri, direct proportionale cu performantele
"In general aceste bonusuri sunt direct proportionale cu rezultatele companiei in anul scurs pana in decembrie, si sunt acordate si in functie de contracte sau de cutuma din companie. Sunt cazuri in care valoarea bonusului este clar stabilita prin contractul colectiv sau cel individual, si cazuri in care este un obicei nescris, si astfel nu este garantat, dar se acorda anual in cazul unor rezultate bune", a declarat Oana Datki, general manager al companiei de resurse umane Consulteam.

Cititi intregul articol pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.