Social14 Decembrie 2011

Lectura de un minut

Olimpiada Internationala de Stiinte pentru Juniori s-a desfasurat in perioada 1-11 decembrie in Africa de Sud (Durban) si a adus elevilor romani doua medalii de argint si patru de bronz.

Lotul romanesc a fost format din sase elevi, fiecare reusind performanta de a intra in posesia unei distinctii. Elevii romani s-au descurcat mai bine ca in anul trecut, cand au castigat tot sase medalii, toate de bronz.

Cei doi olimpici medaliati cu argint sunt Dumitru Calugaru (clasa a VIII-a/Scoala Generala „Constantin Savoiu" din Targu Jiu) si Ioan Ignat (clasa a VIII-a/Colegiul National „Mircea cel Batran" din Constanta).

Medaliile de bronz au fost cucerite de Lucica Stefania Moroianu (clasa a IX-a/Colegiul National „Mircea cel Batran" din Constanta), Camelia Diaconu (clasa a VIII-a/Colegiul National „Emil Racovita" din Iasi), Elena Oana Baran (clasa a IX-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti), respectiv Daniel Adrian Aleca (clasa a VIII-a/ Colegiul National „Mircea cel Batran" din Constanta).

Olimpiada Internationala de Stiinte pentru juniori este un concurs de tip integrativ in care elevii sustin trei probe (doua teoretice individuale si una practica pe echipe formate din 3 membri) la trei discipline (chimie, biologie si fizica).

Citeste si:
Guvernul propune un proiect pentru integrarea românilor întorși din...
Guvernul propune un proiect...

La editia din acest an au fost prezenti 252 de elevi din 40 de tari.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.