Posta Romana anunta achitarea in avans in pensiilor, pentru a veni in sprijinul pensionarilor.

Posta Romana a cazut de acord cu Casa Nationala de Pensii Publice si Casele de Pensii sectoriale (Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Administratiei si Internelor, Serviciul Roman de Informatii) sa se achite in avans drepturile de protectie sociala din sistemul public de pensii.

Sunt incluse si asigurarile sociale, inclusiv cele pentru invalizi, orfani si vaduve de razboi (IOVR), pensiile de agricultori si pensiile militare. Prin urmare, achitarea platilor se va face dupa urmatorul program:

  • in perioada 12 – 23 decembrie 2011, postasii vor livra sumele de bani la domiciliul beneficiarilor;
  • pana la data 29 decembrie 2011, pensiile se ridica de la ghiseele subunitatilor postale, de catre titularii de drepturi avizati la domiciliu.

Tot cu ocazia Sarbatorilor, Posta anunta ca traficul postal international poate fi afectat de o serie de factori specifici, de exemplu cantitati foarte mari de trimiteri atat la import cat si la export, aglomerarea curselor de transport aerian international, precum si conditii meteo nefavorabile.

Ca urmare a acestor aspecte, este foarte posibil sa apara intarzieri in ceea ce priveste timpii de circulatie la trimiterile internationale de corepondenta, colete postale si EMS (Express Mail Service).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.