Biroul National de Statistici din Marea Britanie a realizat un studiu al saptamanilor de lucru din Europa si a intocmit topul tarilor care isi lucreaza cel mai greu angajatii.

In mod surprinzator si poate nu avand in vedere rata de 18,4% de somaj, Grecia se afla pe primul loc in clasamentul facut de institutia britanica cu o medie de 42,2 ore lucrate pe saptamana. Media s-a facut tinand cont de toti angajatii (inclusiv cei la part time), dar daca ne limitam doar la angajatii full time, media creste la 43,7 ore, adica aproape 9 ore pe zi intr-o saptamana de lucru de 5 zile, relateaza Business Insider.

Romania se afla pe locul 5, la egalitate cu Slovacia. La noi se lucreaza in medie 40,5 de ore pe saptamana daca se au in vedere toti angajatii (part time si full time). Luand in considerare doar angajatii full time, ajungem la 41 de ore.

5. Romania

Toti angajatii – 40,5 ore
Doar angajatii full time – 41 ore

Slovacia

Toti angajatii – 40,5 ore
Doar angajatii full time – 41,5 ore

4. Polonia

Toti angajatii – 40,6 ore
Doar angajatii full time – 42,2 ore

3. Bulgaria

Toti angajatii – 40,9 ore
Doar angajatii full time – 41,3 ore

2. Republica Ceha

Toti angajatii – 41,2 ore
Doar angajatii full time – 42,3 ore

1. Grecia

Toti angajatii – 42,2 ore
Doar angajatii full time – 43,7 ore.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.