Ministerul Muncii a publicat joi pe site-ul institutiei proiectul de hotarare care mareste salariul minim brut pe economie la 700 de lei.

Conform proiectului publicat, incepand cu data de 1 ianuarie 2012, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 700 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 169,333 ore in medie pe luna in anul 2012 reprezentand 4,13 lei/ora.

In ianuarie 2011, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabilise la 670 de lei lunar pentru un program complet de lucru de 170 ore in medie pe luna.

Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii, nu poate fi inferior nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata. De asemenea, angajatorii care nu respecta prevederea salariului de baza vor fi sanctionati cu amenda de la 1.000 la 2.000 de lei.

Proiectul de hotarare va fi in dezbatere publica pana pe 17 decembrie 2011 si este semnat de catre premierul Emil Boc.

Emil Boc a transmis din timp patronatelor si sindicatelor ca Guvernul analizeaza varianta cresterii salariului minim de la 670 lei la 700 lei, nivel maxim peste care nu poate trece in lipsa fondurilor bugetare. Concomitent, Confederatia Nationala Sindicala "Cartel Alfa" a trimis o scrisoare la Guvern, solicitand ridicarea salariului minim brut pana la pragul de 800 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.