Tinerii romani nu au nevoie sa mearga la mai mult de 10 interviuri pana sa se angajeze, arata un sondaj realizat de myjob.ro

Aproape 60% dintre romani declara ca obtin un loc de munca dupa cel mult 10 interviuri, iar dintre acestia, cei mai multi sunt tinerii cu varsta cuprinsa intre 21 si 35 de ani. Varsta nu este singurul criteriu pentru angajare.

Persoanele cu studii superioare absolvite sau in curs si care au o experienta de 5-10 ani in munca se angajeaza cel mai repede. De asemenea conform sondajului, este de doua ori mai probabil ca un barbat sa se angajeze dupa mai putin de 10 interviuri, decat o femeie.

Un sfert dintre participantii la sondaj (25%) afirma ca reusesc sa se angajeze dupa mai mult de 30 de interviuri, in timp ce doar 4% au nevoie de un numar de interviuri intre 21 si 30 pentru a obtine intr-un job nou.

La sondaj au participat si companii, iar 43% dintre acestea au declarat ca au nevoie sa organizeze 6 – 15 interviuri pana sa ia o decizie de angajare. 26% dintre recruiteri se hotarasc repede, dupa ce se vad cu doar 5 candidati.

Sondajul a fost efectuat online in perioada 4-30 noiembrie, pe un esantion de 1573 de candidati, la nivel national.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.