Jumatate din romani considera ca ne mai asteapta 3 ani de criza economica si mai mult de jumatate din ei au declarat ca au fost afectati de recesiune.

65% dintre romani cred ca au fost afectati direct de una sau mai multe dintre cele patru probleme specifice crizei economice: pierderea locului de munca, somajul sau concediul fortat pentru o anumita perioada de timp, scaderea veniturilor, pierderea partiala sau totala a investitiilor. Comparativ, in iunie 2009, doar 39% dintre romani se declarau afectati de criza economica.

Acestea sunt datele aparute in cea mai recenta analiza realizata de Fundatia Soros Romania in cadrul programului Studii Electorale Romanesti, realizat in noiembrie 2011.

91% dintre respondenti au cazut de acord ca Romania a fost afectata in mare sau foarte mare masura de criza economica. Cat priveste increderea in organismele guvernamentale de a face fata acestei situatii, romanii sunt foarte sceptici.

Doar 7% au multa sau foarte multa incredere ca actualul cabinet este capabil sa administreze Romania pe timp de criza. 37% dintre respondenti nu au deloc incredere in Guvern, iar 51% au putina si foarte putina incredere.

Romanii nu sunt optimisti nici cu privire la durata crizei economice: 48% sunt de parere ca actuala criza va dura mai mult de 3 ani, 23% vad un final al crizei in cel mult 3 ani si numai 6% intrevad un final al crizei in mai putin de un an.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1200 de persoane (in varsta de cel putin 18 ani) si are o marja de eroare de 2%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.