Daniel Funeriu, ministrul Educatiei, considera ca deciziile luate in privinta liceului Jean Monnet sunt indreptatite.

La finalul discutiilor din Parlament despre bugetul Ministerului Educatiei pe 2012, Daniel Funeriu a fost intrebat ce parere are despre situatia de la liceul Jean Monnet, unde elevii au organizat luni un protest spontan si doua dintre directoarele demise au refuzat sa-si paraseasca posturile.

Ministrul Daniel Funeriu considera ca raportul Corpului de control al Ministerului Educatiei "este clar, iar conducerea Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti va duce la indeplinire concluziile acestuia".

"Am dat inca din prima zi coordonatele pentru acest an scolar. Sunt foarte clare: disciplina, organizare buna si respectarea valorilor scolii romanesti. Or, in conditiile in care s-a constatat ceea ce s-a constatat la acest liceu, vreau sa dau un mesaj foarte clar, indiferent de gradul de emancipare al unor elevi, indiferent de conditiile materiale pe care le au unii elevi: Legea este aceeasi pentru toti! La acest liceu sunt si elevi si cadre didactice foarte bune. Este unul dintre liceele la care am avut o nota de 10 la bacalaureat, insa tocmai pentru a prezerva calitatea cred ca aceste masuri trebuie duse pana la capat. Nu cred aici ca este subiect de dezbatere. Nu cred ca un raport al unui corp de control al MECTS este subiect de dezbatere. Legea este foarte clara", a declarat ministrul Daniel Funeriu pentru MEDIAFAX.

El a mai spus ca, in plus, conducerea unei unitati de invatamant preuniversitar are o serie de atributii, una dintre acestea fiind asigurarea, de exemplu, pe durata excursiilor scolare a sigurantei elevilor.

"Acest lucru nu s-a intamplat. O serie de alte reglementari legale nu au fost respectate, cu consecintele care se vad", a precizat ministrul Educatiei.

Cazul violului de la Jean Monnet a intrat in vizorul public prima data pe 3 noiembrie, cand o eleva de clasa a XII-a s-a prezentat la Sectia 1 Politie, insotita de parinti, si a depus plangere impotriva unui profesor de sport de 26 de ani, acuzandu-l ca a violat-o, in timpul unei excursii la Predeal.

Decizia de a demite conducerea liceului si supravegherea unitatii pentru un an a fost luata duminica, in urma finalizarii anchetei Corpului de control al Ministerului Educatiei. Ca urmare a acestor decizii, cateva zeci de elevi au organizat un protest spontan in curtea liceului.

Citeste si:
Se modifică structura anului școlar 2024-2025
Se modifică structura anului...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.