Deseori, parintii isi indruma copiii in directia carierei pe care ei insisi au urmat-o, fie din dorinta de a continua pe drumul inceput de ei, fie pentru a putea sa ii sustina mai usor in incercarea de a construi un viitor de succes. Prin urmare, intr-un sondaj derulat pe site, am incercat sa identificam cati dintre angajati isi indeamna copiii spre meseriile practicate de ei insisi.

Intrebati daca si-ar incuraja sa copiii sa urmeze aceeasi cariera ca a lor, raspunsurile au fost diferite.

  • 4% In mod categoric si-ar incuraja copiii sa le calce pe urme.
  • 30% Probabil i-ar directiona catre aceleasi domenii.
  • 66% In niciun caz nu i-ar incuraja sa urmeze aceeasi cariera.

Domeniul IT este, de departe, considerat de angajati ca fiind cel mai bun domeniu in care copiii lor ar trebui sa inceapa o cariera , cu o proportie de 42 dintre cei intervievati optand pentru el. Insa, 28% dintre respondenti lasa decizia la latitudinea copiiilor si au incredere ca domeniul in care ei isi vor dori sa profeseze va fi cu siguranta unul de viitor, pentru ca motivatia si talentul ii vor conduce catre succes.

9% dintre cei ce au raspuns studiului se declara increzatori ca Ingineria va fi domeniul de viitor pentru copiii lor, in timo ce 7% cred in sanatate.

Procente de 3% si 2% au obtinut domeniile de marketing respectiv vanzari, acestea fiind la coada clasamentului.

Sondajele au fost efectuate la nivel national pe pagina de candidati BestJobs, in perioada 10-19 noiembrie 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.