Metrorex cumpara trenuri noi, pentru a inlocui in timp pe cele de constructie veche.

Metrorex a finalizat cu succes procedura de achizitie prin licitatie deschisa avand ca obiect “achizitia si punerea in functiune a 16 trenuri noi de metrou”.

Cele 16 trenuri vor inlocui treptat, pe parcursul unei perioade de maxim trei ani, trenurile de constructie veche de tip Astra, fabricate inainte de 1990 la Intreprinderea de Vagoane Arad care circula pe liniile de metrou in exploatare.

Trenurile vor fi proiectate si realizate de compania spaniola Construcciones Y Auxiliar de Ferrocarriles S.A (CAF) care a fost declarata castigatoarea acestei licitatii. Pretul pe care Metrorex urmeaza sa-l plateasca pentru cele 16 trenuri noi de metrou este de 97 milioane de euro fara TVA.

In viitor Metrorex spera sa mai cumpere alte 21 de tenuri care sa circule pe Magistrala 5 de metrou, tronsonul Drumul Taberei – Eroilor.

Pentru imbunatatirea confortului calatorilor noile trenuri vor fi dotate cu:
- ventilatie fortata in vagoanele de pasageri si geamuri rabatabile,
- locuri special amenajate pentru transportul bicicletelor cu metroul in interiorul vagoanelor
.

Trenurile au in compunere cate 6 vagoane, sistem de tractiune si de franare controlat cu microprocesor, caroseria realizata din otel inoxidabil, sistem imbunatatit de bare de sprijin pentru calatori, usi culisante cu autoblocare si protectie la prinderea persoanelor intre usi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.