Autoritatile locale au pedepsit mai multi indivizi din judetele Dambovita si Mures pentru transportul ilegal de pomi de Craciun si cetina.

In Dambovita, au fost identificati pe 28 noiembrie opt indivizi care transportau ilegal 20 de pomni de iarna si peste 300 de kilograme de cetina provenita din deteriorarea arborilor din fondul forestier national.

Indivizilor li s-a intocmit dosar penal, iar pomii si cetina au fost predate Ocolului Silvic Ialomicioara, arata un comunicat al Ministerului Administratiei si Internelor.

In judetul Mures, in urma unei actiuni desfasurate de catre politistii din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice de la Serviciul de Ordine Publica, a fost depistat in trafic un barbat din comuna Ibanesti, judetul Mures, care transporta cu o autofurgoneta, 51 pomi de Craciun, din specia brad, fara a detine documente legale.

Barbatul a fost sanctionat contraventional cu 3.000 de lei, fiind luata si masura confiscarii pomilor.

Conform prevederilor art.108, alin.1 din Legea nr.46/2008, taierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din radacini, fara drept, de arbori, puieti sau lastari din fondul forestier national si din vegetatia forestiera situata pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate, constituie infractiune silvica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.