Anul acesta au scazut atat numarul angajatilor, cat si veniturile medii din sistemul privat, arata un nou studiu.

Studiul realizat de Paylogic compara perioada septembrie 2011 cu septembrie 2010, din punct de vedere al pietei fortei de munca in Romania. Acesta foloseste ca esantion 93 de companii, din toata tara, cu o pondere usor accentuata pentru firmele din Bucuresti (reprezentand 38% din esantion).

Venitul mediu per angajat a scazut cu 7% fata de anul trecut facand dovada ca firmele sunt in situatia in care trebuie sa restructureze in continuare costurile cu salariile datorita cererii scazute.

De asemenea numarul angajatilor din companiile care au participat la studiu a scazut de la 11.950 la 11.350 (o diferenta de 5%). Vestile bune vizeaza valoarea primelor care a crescut (cu 28%) si scaderea fluctuatiei de personal (cu 22%).

Pentru a face fata crizei, romanilor angajati in companii private nici de boala nu le mai pasa, dat fiind ca numarul de zile luate pentru concediu medical a scazut cu 42% (de la 5,58 la 3,23 ore per luna).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.