Luni seara a fost aprobat proiectul de rectificare negativa a bugetului Capitalei pe 2011.

Proiectul a fost supus la vot de catre consilierii municipali, care au aprobat rectificarea negativa de 207.500.000 milioane de lei a bugetului local, la venituri si cheltuieli. Consilierii au aprobat proiectul cu 28 de voturi "pentru", relateaza MEDIAFAX.

Astfel, bugetul institutiilor finantate integral sau partial din venituri proprii se va rectifica negativ la venituri cu suma de 100.095.000 lei si la cheltuieli cu 101.451.000 lei. De asemenea, bugetul creditelor externe va fi rectificat negativ cu suma de 39.593.000 lei, iar bugetul fondurilor nerambursabile cu 1.213.000 lei.

Consilierii muncipiali PDL au obtinut ceea ce doreau in materie de finantare pentru RATB si RADET. Pentru RADET se vor aloca din bugetul local 15 milioane de lei si alte 37 de milioane de lei de la Guvern, iar pentru RATB 25 de milioane de lei din bugetul local. Pentru a fi posibile aceste alocari, au fost luati bani de la unele unele investitii in curs, cum sunt pasajul Serban Voda, Diametrala Nord -Sud Berzei - Buzesti. Alte 10 milioane de lei au fost luate de la spitale, unde s-au identificat metode de a se economisi suma de 10,7 milioane de lei.

Bugetele institutiilor de cultura si arta, inclusiv al Bibliotecii Municipale au fost rectificate in minus cu suma de 1,42 milioane de lei, la cererea acestora.

Alte institutii si servicii publice ca ARCUB, Administratia Gradina Zoologica, Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor, DGEP, DGAS au bugetele propuse spre rectificare cu minus. Rectificarea insa afecteaza cel mai grav Primaria Capitalei, care are acum un buget cu aproape 200 de milioane de lei in minus fata de ceea ce a fost aprobat la inceputul anului, respectiv un minus de 17%.

  • Motivatia rectificarii

Veniturile previzionate de incasat pana la sfarsitul anului 2011 (noiembrie si decembrie) sunt de 596,25 milioane lei, astfel incat ramasesera de cheltuit in ultimele doua luni ale anului 803,75 milioane lei.

"Prin urmare se impune rectificarea in minus a veniturilor initial aprobate cu 207,5 milioane lei", se arata in expunerea de motive a proiectului.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Municipalitatea a mai aratat ca inca mai asteapta sa incaseze de la Guvern aproximativ 300 de milioane de lei “pentru onorarea macar a unei parti a angajamentelor la Stadionul Lia Manoliu". In plus nu au fost incasate nici macar la nivelul anului 2010 sume de la MAI pentru compensarea pretului agentului termic la populatie. Doar 24 de milioane de lei au fost incasate in 2011 in comparatie cu cele 113 milioane de lei incasate in 2010.

  • Oprescu: Bugetul este o bataie de joc

Unul dintre proiectele care au fost anulate din cauza de lipsa de fonduri este si un proiect de Craciun, motiv pentru care primarul Oprescu a declarat ca "PDL-ul a confiscat sarbatorile romailor".

Primarul general a sustinut ca va ataca in contencios adminsitrativ bugetul aprobat luni seara in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, pentru ca "este o bataie de joc".

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.