Francezii de la Apa Nova au majorat vineri tarifele la apa potabila si canalizare cu circa 36%.

Tariful pe un metru cub de apa potabila s-a majorat de la 2,61 de lei la 3,57 de lei, in timp ce pentru serviciul de canalizare tariful a crescut de la 0,58 lei la 0,79 lei pe metru cub.

Apa Nova a majorat tarifele pentru a compensa cheltuielile cu noua statie de epurare a apelor uzate care a fost deschisa la Glina. Investitia in aceasta noua statie se ridica la 108 milioane de euro, Apa Nova urmand sa exploateze si sa intretina statia la un cost de 27 de milioane de euro anual.

"Majorarea tarifelor a fost realizata exclusiv pentru a acoperi operarea statiei Glina. Pentru urmatorii ani nu sunt prevazute alte scumpiri, cu exceptia celor de ajustare la inflatie si la deprecierea monetara. Mai mult, in 2013 ar putea fi niste scaderi ca urmare a terminarii unor proiecte cu termen limitat de implementare, asa cum sunt bransamentele de plumb", explica Mircea Macri, director adjunct al Apa Nova Bucuresti.

Astfel, pentru un consum de 10 metri cubi de apa lunar, o familie din Bucuresti va plati cu 9,6 lei mai mult, relateaza MEDIAFAX.

Pentru familiile care realizeaza un venit pe cap de membru mai mic de 400 de lei, exista posibilitatea scutirii de la plata apei si a canalizarii.

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, a anuntat ca din 15 noiembrie, familiile care se incadreaza sub acest plafon, pot depune cereri de scutire de la plata apei si canalizarii pentru perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.