Consilierii generali ai PDL cer suplimentarea bugetului pentru cele doua regii.

Consilierii generali ai PDL sunt de parere ca daca primarul Oprescu nu aloca 15 milioane lei pentru RADET si 22 milioane lei pentru RATB, este posibil sa ramana fara bani pentru subventiile la caldura si sa se scumpeasca transportul public.

De exemplu biletele RATB ar putea sa se scumpeasca de la 1,3 lei la 2 lei, relateaza MEDIAFAX.

Viceprimarul Capitalei Mircea Raicu (PDL) a declarat duminica, in cadrul unei conferinte de presa, ca primarul Sorin Oprescu este pentru bugetul Bucurestiului "un fel de doctor Ciomu" si "taie fara sa se uite".

"Primarul general Sorin Oprescu, in acesti trei ani de mandat, a comis malpraxis dupa malpraxis in calitatea sa de doctor al orasului, el este pentru bugetul orasului un fel de doctor Ciomu, taie fara sa se uite si de unde nu trebuie", a spus Raicu.

El a aratat ca "Sorin Oprescu este vinovat de o executie bugetara dezastruoasa" si ca acesta este "iresponsabil si se joaca periculos cu functionarea orasului"
, aratand ca rectificarea bugetara va fi in minus pentru ca se vor taia 207 milioane de lei, adica peste 47 de milioane de euro.

Potrivit lui Raicu, rectificarea in minus propusa de Oprescu inseamna de fapt taierea bugetului mai ales in zona serviciilor publice - caldura si transport, iar Oprescu doreste sa imprumute 800 milioane de euro.

"Oprescu este asemenea socialistilor din Grecia: s-a obisnuit sa traiasca pe datorie. El nu este in stare sa produca nimic. Nu a adus niciun fel de fonduri la bugetul local, dar cere din alta parte sau sa se imprumute", a adaugat Mircea Raicu, aratand ca Sorin Oprescu a reusit sa atraga doar 0,05% din fondurile europene.

Urmatorul pas pentru PDL Bucuresti in aceasta privinta este sa propuna in sedinta de luni a Consiliului General al Municipiului Bucuresti un amendament privind cresterea alocatiei bugetare catre RADET cu 15 milioane de lei si cu 22 milioane de lei catre RATB.

Acesti bani ar putea fi virati de la alte proiecte, precum de la pasajul Matei Basarab, de la monumente si din alte locuri.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.