In urma unei misiuni de audit ale unitatilor M.A.I., s-au constatat lipsuri de carburanti in judetele Tulcea, Arad, Cluj, Brasov, Sibiu si Timis.

Auditul a avut loc intre 14 si 18 noiembrie, in scopul determinarii faptice a stocurilor de carburanti, a modului de tinere a activitatii contabile, precum si a executarii inventarierii carburantilor in cadrul unitatilor Ministerului Administratiei si Internelor (M.A.I.).

Verificarea s-a facut la 182 de structuri apartinand tuturor inspectoratelor de arma (Politie, Jandarmerie, Inspectoratele de Situatie de Urgenta - I.S.U. etc). In cadrul controlului s-a constatat o lipsa de 24,3 tone benzina si 8 tone motorina la I.P.J. Tulcea.

De asemenea, s-au constatat lipsuri de 17,04 tone benzina si 16,42 tone motorina, dupa cum urmeaza:
- 13,34 tone benzina si 3,5 tone motorina la I.P.J. Arad - lipsa aflata in cercetarea Parchetului de pe langa Tribunalul Arad;
- 0,9 tone benzina si 9,16 tone motorina la I.S.U. Sibiu, pentru care a fost sesizat Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Cluj;
- 2 tone benzina si 3,76 tone motorina la I.S.U. Brasov - a fost sesizat Parchetul Militar Brasov;
- 0,8 tone benzina la IPF Timis – lipsa aflata in cercetare de catre organele unitatii.

Pentru lipsa constatata, ministrul Administratiei si Internelor a ordonat Directiei de Control din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane efectuarea cercetarii in vederea stabilirii faptelor ce au condus la aceasta situatie.

  • ISU Brasov: Nu se poate vorbi deocamdata de furt

Purtatorul de cuvant al ISU Brasov, Ciprian Sfreja, spune ca in prezent se fac verificari in cadrul institutiei privind lipsa a tone de combustibil, sustinand ca "deocamdata nu se pune problema unui furt", intrucat pot fi luate in calcul mai multe cauze, intre care si o posibila fisura in rezervoare.

"O comise de la noi din inspectorat, care se ocupa de inventarierile anuale a constatat lipsa respectiva pe care a raportat-o mai departe. Se fac in prezent verificari pentru a se stabili cauza. Nu se stie exact acum, dar deocamdata nu se pune problema unui furt pentru ca pot fi luate in calcul mai multe cauze, cum ar fi o posibila fisura in rezervoare. Pana nu se fac toate verificarile nu putem spune mai multe", a declarat corespondentului MEDIAFAX Ciprian Sfreja.
Citeste si:
Podul Minciunilor din Sibiu se închide pentru lucrări de reparație
Podul Minciunilor din Sibiu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.