Presedintele tarii spera ca noua Lege a sanatatii sa fie adoptata cat mai repede, pentru ca este nevoie de ea.

Presedintele Traian Basescu si-a exprimat speranta, joi, ca noua Lege a sanatatii va fi adoptata "in cel mai scurt timp", fie de Parlament, fie prin asumarea raspunderii Guvernului, el apreciind ca in prezent sistemul medical este "rigid", "nefunctional", iar spitalele sunt "societati de stat", relateaza MEDIAFAX.

Basescu spera ca saptamana viitoare legea sa fie lansata in dezbatere publica. El a mentionat ca proiectul Legii sanatatii este rezultatul activitatii unei comisii prezidentiale.

Unul dintre liderii acestei comisii este Cristian Vladescu, director general al Scolii Nationale de Sanatate Publica si Management Sanitar. Dansul a fost prezent saptamana trecuta la Forumul de Sanatate si a vorbit in principal despre cum Legea Sanatatii va introduce pe piata serviciilor sanitare casele de asigurari private.

"Pacientii isi pot alege casa de asigurari, iar aceasta nu poate sa-i refuze sub nici un pretext. Pachetul de baza este intocmit la nivel national si este acelasi peste tot. Clientii vor alege casa, in functie de oferta, inclusiv oferte suplimentare. Durata minima de contractare este un an, dupa un an acestia isi pot schimba casa”, a explicat Vladescu.

Acelasi Cristian Vladescu a declarat ca daca totul merge snur pentru lege, inclusiv daca se respecta dorinta presedintelui de a se aproba cat mai repede, cel mai devreme se vor vedea efectele in 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.