La Cluj-Napoca a fost inaugurat un Centru de Aptitudini Practice si Simulare in Medicina, realizat in urma unui investitii de aproximativ 4,5 milioane euro.

Centrul de Aptitudini Practice si Simulare in Medicina (C.A.P.S.M.) are ca scop al functionarii cresterea sigurantei pacientului si a actului medical si ofera metode moderne de invatamant, care permit studentilor, rezidentilor si medicilor specialisti sa isi insuseasca si/sau consolideze aptitudinile practice.

Centrul a fost realizat din fonduri proprii de catre U.M.F. „Iuliu Hatieganu”, se intinde pe o suprafata de 500 mp si este format din patru laboratoare – imagistica, prim-ajutor si resuscitare pentru copii si adulti, nursing si interventii chirurgicale.

Centrul se adreseaza atat studentilor de la U.M.F. Iuliu Hatieganu care au nevoie de experienta practica, precum si rezidentilor sau medicilor interesati de perfectionarea profesionala.

„Ne bucuram sa inauguram astazi cel mai complex si modern Centru de Simulare in Medicina din tara. Centrul are ca model proiecte similare din S.U.A si Israel, care au cele mai performante unitati de profil din lume. Realizarea lui a reprezentat un efort considerabil, atat din punct de vedere al finantarii cat si logistic si al resurselor. Prin acest centru urmarim sa cream un pol de excelenta, un punct real de interes pe harta cercetarii stiintifice internationale. Centrul va fi nu doar o zona de educatie medicala la nivel national, ci si la nivel international prin dezvoltarea de parteneriate cu companii nationale si multinationale. Sunt increzator ca C.A.P.S.M. va deveni un punct de referinta in educatia medicala din Europa”, a declarat Prof. Dr. Constantin Ciuce - Rectorul UMF „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca.

Cursurile din cadrul Centrului de Simulare vor incepe in primavara lui 2012 si vor fi coordonate de cadre didactice cu notorietate nationala si internationala in ariile lor medicale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.