6 suspecti de inselaciune, santaj, lipsire de libertate in mod ilegal si talharie din Pitesti au fost perchezitionati de DIICOT Craiova.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Craiova efectueaza cercetari fata de 6 invinuiti, din municipiul Pitesti, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, inselaciune, santaj, lipsire de libertate in mod ilegal si talharie.

Repezentantii DIICOT, spijiniti de autoritatile locale, au efectuat un numar de 8 perchezitii domiciliare in municipiul Pitesti si in comuna Mosoaia, judetul Arges.

Conform comunicatului DIICOT, invinuitii Mihalcea Ion, Mihalcea Florin, Tudor Theodor Ionut, Gheorghe Giorgian Nicolae, Gheorghe Catalina Cristina si Arvat Valeriu au constituit un grup infractional organizat avand ca scop acordarea de imprumuturi cu dobanda intre 20-100% pe luna unor persoane fizice din judetele Olt si Arges.

Ulterior, prin amenintare si acte de violenta, victimele au fost obligate sa semneze chitante olografe sau acte notariale prin care sa ateste primirea unor sume de bani de o valoare mult mai mare drept imprumut si au fost deposedate de bunuri mobile si imobile aflate in proprietatea acestora sau a unor rude apropiate (parinti, frati).

Grupul infractional ar fi provocat prejudicii in valoare de peste 300.000 de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.