Conform unui studiu realizat de myjob, domeniile care au atras cele mai multe aplicari pentru joburi sunt secretariatul si publicitatea.

Studiul a fost realizat pe perioada august – octombrie 2011 si s-a analizat raportul dintre numarul de CV-uri trimise si numarul propriu-zis de joburi. Domeniile pentru care romanii au manifestat cel mai mare interes in aceasta perioada, chiar daca angajatorii nu au avut locuri de munca vacante pe masura, au fost: secretariat, publicitate/PR, alimentatie/comert, contabilitate si distributie.

In aceeasi perioada a anului trecut, pe primele locuri se aflau alaturi de secretariat, contabilitatea si resursele umane.

Fata de anul trecut, interesul pentru locurile de munca in domeniul secretariat a crescut cu 24,5%. In publicitate/PR numarul de locuri de munca a scazut cu 7% in perioada analizata din 2011 fata de anul precedent, iar aplicatiile trimise au crescut cu 15%, raportat la numarul de joburi.

Numarul candidatilor interesati de o pozitie de contabil a scazut cu o cincime (19,5%) in august - octombrie 2011, fata de perioada similara din 2010.

  • Femeile, mai interesate decat barbatii de un nou loc de munca

Myjob a compilat si datele privind aplicantii de sex feminin, in comparatie cu cei de sex masculin. Mai multe femei au aplicat pentru un nou job in 2011, decat barbati, raportul total fiind de 56% femei fata de 44% barbati.

In 2010, raportul era usor inversat: 51% dintre aplicatii erau in randul barbatilor, fata de 49% femei care isi cautau un loc de munca


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.