O noua investigatie la liceul Jean Monnet va viza intreaga activitate a unitatii.

Corpul de control al ministrului Educatiei a inceput, luni, o ancheta la Liceul "Jean Monnet", pentru a vedea daca incidentul in urma caruia o eleva l-a acuzat pe profesorul de sport ca a violat-o este un caz izolat sau daca regulamentul scolii permite incurajarea unui astfel de comportament.

Ancheta se va derula timp de doua zile, a declarat Tudorel Urian pentru MEDIAFAX.

"Actiunea vizeaza intreaga activitate a unitatii de invatamant, pornind de la cazul elevei care a acuzat profesorul de sport ca a violat-o. Corpul de control vrea sa vada daca acesta este un caz accidental sau daca regulamentul scolii permite incurajarea unui astfel de comportament", a spus Tudorel Urian.

In urma ultimei anchete realizate la liceu, institutia si-a pierdut dreptul de a organiza excursii cu elevii claselor V-XII.

Cazul violului de la Jean Monnet a intrat in vizorul public prima data pe 3 noiembrie, cand o eleva de clasa a XII-a s-a prezentat, la Sectia 1 Politie insotita de parinti si a depus plangere impotriva unui profesor de sport de 26 de ani, acuzandu-l ca a violat-o, in timpul unei excursii la Predeal.

Profesorul a fost mai intai cercetat in libertate, dar saptamana trecuta a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Tatal fetei este de parere ca profesorul este singurul vinovat, desi anchetele au vizat si elevii si cadrele didactice, pentru comportament necorespunzator.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.