Discriminarea femeilor la locul de munca nu mai imbraca hainele subtile de alta data.

Una dintre principalele concluzii trase la Conferinta Altfem – Importanta Economica a Egaltiatii de Gen, organizata luni, este ca discriminarea de gen a fost agravata de recesiunea economica, declsansata in urma cu cativa ani. Aceasta agravare se remarca atat la nivelul institutiilor publice, cat si la nivelul companiilor private care profita de contextul economic pentru a implementa strategii de resurse umane abuzive.

Anda Croitoru, consilier la Comisia pentru egalitate de sanse intre femei si barbati din Ministerul Muncii, a vorbit despre situatia angajatelor din institutiile publice, in privinta carora „vestile nu sunt bune”.

„Daca in trecut exista discrepanta dintre salarii era doar o problema a companiilor private, unde barbatii castigau in medie mai mult decat femeile, acum putem sa vedem transferul acestei probleme si la institutiile publice”, a declarat Anda Croitoru.

Avand in vedere ca peste jumatate din locurile de munca din administratia publica sunt ocupate de femei, situatia este cu atat mai ingrjoratoare.

Livia Aninosanu, directoare de programe la Centrul de Parteneriat pentru Egalitate, a remarcat si ea o agravare a conditiilor de munca pentru femei, in toate mediile de lucru.

Sunt atatea cazuri de femei care se intorc din concediul de maternitate si sunt concediate. Organizatii care cer femeilor sa semneze demisii in alb in momentul angajarii. Si alte situatii de acest fel, dincolo de cunoscuta discriminare in privinta salarizarii si a promovarii”, a exemplificat Livia Anonisanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.