Meteorologii au avertizat ca luni, intre orele 8.40 si 12.00, in zonele joase din Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Moldova si Transilvania va fi ceata, care va reduce vizibilitatea local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri.

Conform textului avertizarii nowcasting emise luni de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), intre orele 8.40 si 12.00 "se va semnala ceata, care determina vizibilitate scazuta, local sub 200 m si izolat sub 50 m".

Meteorologii au emis avertizare de ceata pentru zonele joase din Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Moldova si Transilvania, scrie MEDIAFAX.

Avertizarile de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioada de maxim trei ore, precizeaza ANM.

Circulatia rutiera este ingreunata, luni dimineata, din cauza cetii pe mai multe drumuri nationale si judetene, dar si pe segmente ale Autostrazii Bucuresti-Constanta si ale Autostrazii Bucuresti-Pitesti, anunta Centrul Infotrafic al Politiei Romane.

Conform sursei citate, vizibilitatea este redusa sub 100 de metri, ajungand, pe alocuri, si la 50 de metri, pe multe drumuri nationale si judetene, dar si pe segmente ale Autostrazii Bucuresti-Constanta si ale Autostrazii Bucuresti-Pitesti.

Judetele in care exista astfel de probleme din cauza cetii sunt: Ialomita, Alba, Arges, Giurgiu, Prahova, Covasna, Dolj, Gorj, Mehedinti, Valcea, Olt, Harghita, Suceava, Braila, Buzau, Bacau si Calarasi.

Politistii ii sfatuiesc pe soferi sa utilizeze luminile de intalnire si de ceata pe toate categoriile de drumuri, sa circule cu viteza redusa si sa evite depasirile.

Duminica dimineata, porturile Midia, Constanta Nord si Constanta Sud au fost inchise din cauza cetii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.