DIICOT efectueaza perchezitii in judetele Vaslui si Galati pentru a destructura un grup infractional specializat in contrabanda de tigari.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Galati au efectuat 14 perchezitii domiciliare, pe raza judetelor Vaslui si Galati, in vederea destructurarii unui grup infractional organizat, specializat in contrabanda de tigari. Grupul este constituit din 15 persoane, cetateni romani si moldoveni.

Dintre acestia, trei dintre suspecti aveau pozitii oficiale. Conform comunicatului DIICOT, inculpatul Mihov Petru, impreuna cu alte persoane, au constituit un grup infractional organizat, la care au aderat si inculpatii Olaru Florinel Iulian, comisar, ofiter specialist 1 in cadrul Biroului Supraveghere Control Trecere Frontiera - IJPF Vaslui, Andriuta Lucian si Cosug Traian, fost inspector, respectiv agent de politie in cadrul IJPF Vaslui – Sectorul Politiei de Frontiera Husi.

Ancheta se refera la perioada mai 2010 – octombrie 2011 cand s-au introdus ilegal in tara cantitati insemnate de tigari, provenite din Republica Moldova. Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este evaluat la 1.400.000 lei.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus retinerea pentru 24 de ore a sapte inculpati, la acest moment fiind audiate 16 persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.